Ra Percoyo Parluh 2016, Ojo Percoyo Sekolahan!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Suwono sing tetep Parluh 2016 lagi debat ngemong Paidi sing melu-melu Parluh 2017. Pancen PSHT lagi proses belajar tingkat tinggi bab keorganisasian.

“No! Kowe ki sok nyalah ke Parluh 2017 mbalelo opo mbiyen teko langsung nyang acarane Parluh 2016? Ojo-ojo kowe keno jarene. Aku ora percoyo kowe!” Paidi mecucu.

Suwono ngakak, “Hahahaha, aku iki masio ora teko tapi langsung takok nyang Ketua Umum hasil Parluh 2016. Trus maneh, ono bukti-bukti sejarahe yen Parluh 2016 kuwi sah miturut hukum NKRI lan diakui IPSI.”

“Pokok’e aku ora percoyo kowe No!” jerit Paidi lirih.

“Byuh Di! Kowe ki jane lulusan tekan ngendi to? Moco Di! Moco! Kowe ki sekolah puluhan tahun kok percoyo klenik. Putusan Mahkamah Agung Nomor 619 K/TUN/2018 kuwi wocoen. Golekono ning websaite kono. NKRI sah mengakui Parluh 2016. Enek maneh surat soko Pengurus Besar IPSI sing tetep ndukung Parluh 2016. Trus kowe arep ngadep nyang ngendi?” Suwono pating pecotot.

Paidi mecucu karo omong, “Tapi kowe ora ngerti langsung, ora teko ning acarane Parluh 2016 karo Parluh 2017! Pokok’e aku ora percoyo. Aku tetep manut pelatihku wae, melu 2017!”

“Wes ngene wae, ayo omong bab liyone, ora soal parluh-parluh han. Aku takok kowe ya tapi jawabmu kudu cepet.” Tantang Suwono

“Proklamasi NKRI tahun piro?”

“Sewu sangangatus patangpuluh limo!” jawab Paidi

“Agama Islam kitabe opo Di? lan sopo nabine?”

“Islam yo Al-Qur’an lan Nabine Muhammad dong.” Paidi senyum.

“Kowe kemeruh Di! Aku ora percoyo jawabmu Di! Kowe opo teko pas acara proklamasi? Opo teko ning Arab kono pas Malaikat Jibril mlebu ning Gua Hira?” Suwono mbengok!

Paidi raine abang biru kuning, “Proklamasi, Al-Qur’an lan nabine ono bukti sejarahe kok!”

“Lha rumangsamu Parluh 2016 ora ono bukti sejarahe? Putusan Mahkamah Agung RI, Hak Cipta dan Merek PSHT soko KemenkumHAM RI, Surat dukungan PB IPSI, lan liyan-liyane,” Suwono melotot.

Suwono merangkul Paidi. “Ayo golek kopi ae Di! Ben ora salah paham yo …”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bagikan Yuk


1 Comment

  1. Misbachul fikri June 23, 2019 at 7:41 am

    Ceritone prolog e tok sing masuk.. Ngajak ngopi.. Liyane blug

    Reply


Leave A Response