Improve Firefox performance by enabling HTTP pipelining

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Saya menemukan postingan yang berisikan trik mempercepat Firefox 3, biar situs yang kebuka di browser Firefox menjadi kenceng. Trus, saya coba search lagi di mbah google.com biar investigasi itu menjadi ‘katakanlah’ lebih akurat. Saya pun menemukan sebuah postingan dari blog luar negeri , waktu posting adalah 11 Januari 2005. Dalam postingan itu tidak menyebutkan versi Firefox-nya. Tetapi langsung saya mencoba tweaking di Firefox 3. Dan hasilnya, humm, silahkan dibedakan sendiri aja deh. Kek nya lebih kenceng sih. Well, perlu juga komentar teman-teman terhadap tweaking Firefox ini, dan berlaku di Firefox versi 1,2,3. Neh info nya :

Pipelining is a feature designed to improve page-load performance. Normally, HTTP requests are issued sequentially, with the next request being issued only after the response to the current request has been completely received. Depending on network latencies and bandwidth limitations, this can result in a significant delay before the next request is seen by the server.

HTTP/1.1 allows multiple HTTP requests to be written out to a socket together without waiting for the corresponding responses. The requestor then waits for the responses to arrive in the order in which they were requested. The act of pipelining can result in a dramatic improvement in page loading times, especially over high latency connections.

To enable HTTP pipelining in Firefox:

• Type about:config into the address bar and press Return (firefox 3 : press I’ll be careful, I promise!)
• Scroll down and look for the following entries:

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests

• Double-click the network.http.pipelining entry to set it to true
• Double-click the network.http.proxy.pipelining to set it to true
• Double-click the network.http.pipelining.maxrequestsm, type 30 and click OK
• Right-click anywhere and select New > Integer
• Type nglayout.initialpaint.delay and click OK
• Type 0 and click OK
• Restart Firefox

To disable HTTP pipelining in Firefox:

• Type about:config into the address bar and press Return (firefox 3 : press I’ll be careful, I promise!)
• Scroll down and look for the following entries:

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests
nglayout.initialpaint.delay

• Double-click the network.http.pipelining entry to set it to false
• Double-click the network.http.proxy.pipelining entry to set it to false
• Double-click the network.http.pipelining.maxrequests entry, type 4 and click OK
• Right-click the nglayout.initialpaint.delay entry and select Reset
• Restart Firefox

Pipelining can also dramatically reduce the number of TCP/IP packets. With a typical MSS (maximum segment size) of 512 bytes, it is possible to pack several HTTP requests into one TCP/IP packet. Reducing the number of packets required to load a page benefits the Internet as a whole, as fewer packets naturally reduces the burden on IP routers and networks.

Bali Web Design

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bagikan Yuk


10 Comments

  1. ivant July 24, 2008 at 11:17 pm

    coba dulu deh…
    *install semua add ons

    Reply

  2. devari July 24, 2008 at 11:38 pm

    coba agh…. 🙂

    Reply

  3. imcw July 25, 2008 at 6:16 am

    Saya pake Opera nggak perlu tweak tweak-an, sudah kencang koq. 🙂

    Reply

    bonny austriandi Reply:

    :D: hanya yang kurang dari opera teh fitur2nya kurang nggak kaya firefox(kaya private browsing di opera kg ada…………..)

    Reply

  4. ian July 30, 2008 at 9:17 am

    Lumayan juga bos, agak ringan… thx dah share

    Reply

  5. Hosting Indonesia August 5, 2008 at 10:34 pm

    Informasi yang berguna, dan bisa di coba.

    Reply

  6. dani August 6, 2008 at 11:34 pm

    bener ngefek ke user lain dlm kondisi limited bandwidth ngga ya..

    Reply

  7. GoMe Computer August 15, 2008 at 3:16 am

    Saya Juga pake Mozilla Firefox 3.0.1 kenceng banget, caranya ketik about:config pada address bar nanti pasti muncul configurasi mozilla tinggal di kutik2 aja, selamat mencoba

    Reply

  8. Bamboy November 7, 2008 at 11:36 am

    Yepp.. Mantab banget brooo Postingnya… Aneh udah coba.. N wiihhh… FirefoxQ kayak keSETANan.. Edan banget… :setan:

    Q tunggu posting2 dan content selanjutnya yach… :top:

    Salam Hangat… :love:

    Reply

  9. bonny austriandi September 5, 2010 at 3:40 pm

    :top: :top: :top: :top: :D: :D: :D: :D: :D:

    Reply


Leave A Response